система за монтаж на дограма

 Изолация на дограма WINTeQ 

 Свойства:

• Осигурява отлична топло- и звукоизолация
• Осигурява водоустойчивост и херметичност
• Спомага за разсейването на водните пари, като не им позволява да се кондензират
• Предотвратява появата на мухъл


Системата WINTeQ осигурява отлична хидро-, топло- и звукоизолация и представлява своеобразен щит срещу конденз на водните пари на три нива:

 

• Отвътре – Отделя стайния от външния климат, като поддържа температурата по стената
   над критичната стойност за образуване на мухъл (13°С температура, при 50% влажност)
   и осигурява паронепропусклив слой, който не позволява на въздуха с по-висока
   относителна влажност от вътрешността на помещението да достигне до точката на
   образуване на конденз.
• Изолационен пласт – Осигурява отлична топло- и звукоизолация.
• Отвън – Системата защитава фугите от проникване на дъждовна вода, като не
   възпрепятства преминаването на изпарения отвътре навън.


WINTeQ (Windows Technology Quality) представля­ва цялостна система от различни материали за уплът­няване на фугите при монтиране на прозорци и врати, изработени от дърво, пластмаси или метални профи­ли. Комбинирането на различни материали позволява оптимално решение на всеки от проблемите, свързани с уплътняването. Освен монтажна пяна с отлични топ­лоизолационни свойства - високообемна монтажна пяна Makroflex 65 PRO или стандартна пистолетна пяна Makroflex PRO и високомодулен уплътнител-лепило
FT 101 Flextec, системата включва още пореста уплътняваща лента, както и спе­циално разработени уплътняващи фолиа – с добра па­ропропускливост за изолиране откъм външната страна и паронепропускливи за изолиране откъм вътрешност­та на помещенията: 

 WINTeQ Изолационни фолиа

 Свойства:

• устойчиви на въздушни течения
• могат да се боядисват и шпакловат
• самозалепващи се от едната страна - за плътно прилепване към рамката на прозореца
• лесни за употреба - без допълнително механично укрепване
• здрави, устойчиви на късане


WINTeQ изолационно фолио - вътрешно, паронепропускливо
Вътрешното изолационното фолио е водо- и паронепропускливо и се използва за уплътняване на фуги около дограми и врати. Защитава фугата от проникване на влага от вътрешността на помещението. Фолиото може да се използва както при монтаж на дограма в нови, така и при реконструкция на стари сгради.

WINTeQ изолационно фолио - външно, паропропускливо
Външното изолационното фолио е паропропускливо и се използва за уплътняване на фуги около дограми и външни врати срещу въздушни течения от външната страна на сградата (студената страна на стената). Притежава отлична дифузна способност, улеснява преминаването на водните пари отвътре навън, като им позволява да се изпаряват и предотвратява появата на конденз. 

 WINTeQ Прекомпресирана уплътняваща лента

 Свойства:

• устойчивост на биещ дъжд до 300 Pa
• добра пропускливост на водните пари отвътре навън
• поема движения във фугата
• ветроустойчива
• може да се боядисва
• пожароустойчива


Прекомпресираната уплътняваща лента е направена от порест материал, устойчива е на биещ дъжд и притежава добри паропропускливи свойства. Използва се за уплътнение на фуги между рамката на прозореца и зидарията. Лентата е предназначена за външно уплътнение, предпазващо от вятър, прах, проливен дъжд и проникване на вода през фугите. Използва се в случаи, когато е необходимо уплътнение с дифузна способност с цел пропускане на водните пари отвътре навън. По този начин влагата, проникнала в съединението, може безпрепятствено да се изпари преди да нанесе сериозни щети. Приложение на системата WINTeQ:Защитната иви­ца върху лепилния слой на фолиото за външна употре­ба постепенно се отделя и то се залепва по периферия­та на рамката. В някои случаи вместо него се препо­ръчва използване на уплътняващата прекомпресирана лента.

Рамката се поставя в отвора, фиксира се с дърве­ни клинове или за предпочитане със специални стеги и внимателно се нивелира. След това фугата около рамката и стените се запълва с полиуретанова пяна Makroflex 65 PRO или Makroflex PRO. FT 101 Flextec се нанася върху стените покрай рамката на ивица с широчина около 30 mm.

Отделя се защитната лента на фолиото за вътрешно приложе­ние и то се залепва околовръст по периферията на рам­ката, притиска се пръстите на ръката, за да прилегне добре и да се оформи ъгъла, след което се притиска и приглажда окончателно с тесен валяк.

След като рам­ката бъде сигурно уплътнена от вътрешната и външната страна, изкъртените участъци от зидарията се попълват и измазват. Уплътняващото фолио много добре задържа мазилката и върху него се измазва безпроблемно.